I tried it and I made it

diumenge, de març 10, 2013 0 Comments

William Kamkwamba es una historia de superació de l’adversitat, i exemple, per la nostra societat occidental, que hem crescut en la opulència. Una historia d’un nen que amb 14 anys va fabricar un moli de vent per il·luminar el seu poblat al centre de Malawi.

“I tried it and I made it” Ho vaig intentar I ho vaig fer, son les paraules que diu William a la conferencia TED, Tecnología, Entreteniment i Disseny


Wimbe, el poblat de William, era un lloc on la nit ho cobreix tot. La historia d’aquest poblat va canviar el dia en que les aspes d’un molí de vent de cinc metres d’alçada van començar a girar. Amb materials reciclats, el quadre d’una bici i uns tubs de plàstic, el molí va generar 12 watts, suficients per il·luminar quatre bombetes i dues ràdios.

La vida de William, que ara té 26 anys, es com la dels grans inventors. Quan la seva família no va poder pagar els 80$ anuals de la matrícula de la escola, William va continuar aprenent a la biblioteca local. Un llibre llibre titulat Using energy, el canviar el futur de la seva família, i desprès de molts mesos de proves, va aconseguir fer funcionar el molí.

En 2006 un periòdic local va recollir la noticia i desprès els mitjans internacional. Amb 14 anys, va obrir els ulls de molts compatriotes i els va convèncer que amb ingeni i perseverança tot es pota aconseguir. Avui, Wiliam es un heroi a Malawi. Aquell dia en que el molí de vent va girar, la seva vida i la del seu poble es va il·luminar. 

El documental William i el molí de vent, es presenta al Festival de Cinema de Austin, i compren la infantessa de William, els seus estudis a l’African Bible College de Lilongwe y els seus dos anys en la prestigiosa African Leadership Academy de Johannesburg, així com diverses conferències de la presentació del seu llibre “The Boy harnedssed the wind”. 

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.