No es el mateix participar que implicar-se, oink?

dimarts, de novembre 27, 2012 0 Comments

Un porc i una gallina passejaven per la carretera, i la gallina li va proposar al porc de muntar un restaurant. El porc va considerar la proposta i li va dir que li agradava la idea, i li va preguntar quin nom li posarien,  al que la gallina va proposar ‘Ous amb pernil’, proposta que lògicament el porc va rebutjar, ja que la gallina només hi participava, en canvi el porc hi quedaria totalment implicat en el negoci. Sobre aquesta fàbula, cadascú en pot treure les seves conclussions. Jo hi veig dues idees bàsiques:

1. La clau de les empreses d'éxit es la implicació total en el negoci, com si de debò, ens hi juguéssim la pell.

2. Selecciona molt bé els socis amb els que inicies una activitat, ja que molts hi volen participar per recollir beneficis ràpids, però aquests mateixos, no voldran assumir els compromissos i la dedicació que el negoci requereix a llarg termini, molts voldran ésser gallina, mentrestant tu acabes essent el porc. I això ens porta a la primera tessitura, tots els socis s'han d'implicar, com si es juguessin la pell.

Peró que hi fa que negocis que funcionen i altres no?. Això ens porta al factor diferencial, que fa que algunes persones tinguin èxit i altres siguin uns fracassats. No s'enten oi? Dons el responsable es el factor diferencial. D'on surt el factor diferèncial?, dons d'un altre fenómen anomenat en el llibre Intel.ligència intuitivia, que son les petites experiències que hem anat acumulant al llarg de la  vida, i fant que nosaltres puguem arribar a ésser uns genis com Morzat, Gaudi o Picasso. 


Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.