Les 8 regles d'or per empendre

dilluns, de novembre 12, 2012 0 Comments

Diuen que el 90% dels estudiants universitaris ni tan sols es planteja la possibilitat de muntar una empresa en acabar la carrera. Començar un projecte empresarial mentre estudie no és fàcil, però per al 10% restant que vulgueu intentar, us deixo alguns consells: Empty your mind. El primer i més important és organitzar-se. Toca una estona de reflexió per posar les teves prioritats en ordre, per al que recomano posar en post-its totes les teves activitats i tasques: la teva startup, la teva carrera, màster i altres cursos, activitats esportives, etc. I tot això, per compartir amb la teva parella. Pren-te temps i reordenació tantes vegades com sigui necessari fins que quedis satisfet: és imprescindible que reconeguis el que de veritat és important per a tu.  Has de tenir clares les prioritats, i actuar en conseqüència.


Keep Organized. Gestiona el teu temps tan bé com puguis. Recomano portar un calendari i una llista de tasques pendents. Com més coses apuntis, millor ho estaràs fent, fins i tot cites i tasques personals. I tingues en compte que et poden arribar moments en que se't s'acumulin tasques, i l'angoixa es redueix si vas veient que realment fas coses: ratllar una tasca pendent relaxa.


Talk your project. Si el teu projecte està entre les teves prioritats, llavors ara has de demostrar-ho. Parla d'ell amb tothom. Cerca opinions, crítiques i amplia la teva xarxa de contactes. Els teus companys seran futurs socis, clients o usuaris, o bé et pot tocar una assignatura que t'ajudi en el teu projecte. O que la persona a qui parles sigui el contacte clau per al teu negoci. I, per descomptat, milloraràs el teu pitch cada vegada. 

Networking time. Qualsevol oportunitat és bona per fer networking. La xarxa de contactes pot ser fonamental en el desenvolupament del teu projecte. Vés a esdeveniments d'emprenedoria o aquells relacionats amb "un tema", i tracta d'aportar una mica de valor sempre, perquè algun dia et poden tornar el favor.

Stay Linked In. ¡Utilitza LinkedIn! És l'eina perfecta per mantenir els teus contactes organitzats i, que ells t'identifiquen. Tenir a l'agenda un telèfon o una adreça de correu, sempre és bo, però contactar a través d'una xarxa professional facilita que et reconeguin, i tindran el teu perfil a mà per saber qui ets, i què has fet.

"You can sleep when you die". És una mica extrem, però és el que sents a Stanford i Silicon Valley. Potser és més correcte dir APROFITA ​​qualsevol moment. Aquests "estones lliures" poden salvar la setmana si els utilitzes bé: contestar correus, escriure algun treball, ...


"Kill two birds with one stone". Cerca unir esforços: si tens una feina o lliurament a la universitat, per què no fer-ho relacionat amb el teu projecte? Estaràs dedicant hores a les dues tasques, i segur que hi ha professors disposats a ajudar-te a millorar el teu negoci.


Relax. No tot ha de ser treballar! Pren-te una tarda lliure a la setmana. Dorm 8 hores sempre que sigui possible. És fonamental estar descansat i clar mentalment, l'excés de treball satura qualsevol. I en el teu cas, has de rendir al màxim en cada moment de dedicació.


 “Failure defeats losers, failure inspires winners”

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.