La inspiració existeix, peró t'ha d'agafar treballant

dimarts, d’octubre 23, 2012 0 Comments

La idea d'investigar una tècnica per aconseguir idees li va sorgir a James Webb Young després de la visita que li va fer l'editor d'una revista. L'home molt preocupat, deia que la competència de la seva revista venia idees i no espais, pel que ells havien arribat  a la conclussió que també volien vendre idees, si no es volien quedar enrere en el negoci: I la pregunta era: "Vostè és publicitari i ha fet grans campanyes,Com puc ensenyar els meus treballadors a tenir idees?"La pregunta va deixar a l'autor amb la mirada perduda i va ser aquest el punt d'arrencada que el va dur a pensar d'on surten les idees i com es poden identificar els processos que les creen.

Si som capaços d'identificar quin són els elements que produexien les idees, podrem controlar el procés i no estarem a la deriva esperant la inspiració. Tot hom pot tenir idees, però alguns més que d'altres. Les teories de Pareto divideixen la societat en dues tipologies de persones:

Speculators, són emprenedors, els creadors d'idees, els reconstructors de pensament, els que no estan contents amb el que hi ha i intentencanviar-ho tot per fer-ho millor, combinant creixement i experiència per arribart a noves conclussions.

Rentiers, són els que accepten les coses com són, els que viuen de les idees dels altres i no esn creen de noves, o els que tenen idrees i no les desenvolupen. 

Basant-se en aquesta divisió, Webb Young distingeix dos principis bàsics per a la creació d'idees:

1) Una idea neix de la combinacioó d'elements ja coneguts
2) La capacitat d'aconseguir noves combinacions amb elements vells depén del talent per a trobar noves relacions.

Reemprenent la historia inicial, el concepte de vendre idees i no productes, es mes vigent que mai. Sempre hi haurà algú dispossat a vendre el producte a un preu mes baix. El preu es el producte pero el valor es el coneixement. I aqui rau la clau de l'exit per a futurs emprenedors. 

Acabem d'aprendre un nou significat de la paraula Speculator. Benvingut al club. 

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.