Els amics dels meus amics, son els meus amics

dijous, de maig 31, 2012 0 Comments

La teoria dels sis graus demostra que totes les persones estan connectades amb la resta amb una cadena de coneguts que no té mes de cinc esglaons.

La idea està basada en que el número de coneguts creix exponencialment, amb els enllaços de la cadena, de tal manera que es possible accedir a qualsevol persona en sis salts.
Cada persona coneix entre familiars, amics i coneguts, una mitjana de 100 persones. Si cada un d'aquests coneguts es relaciona amb 100 persones, en el proper esglaó podem arribar a 10.000 persones, només demanant als nostres amics que passin un missatge als seus. Així successivament, al cinquè nivell ja arribaríem a 10.000.000.000 de persones.

En 2011 Facebook va realitzar un estudi anomenat "Anatomy of Facebook" amb tots els ussuaris actius de la seva pàgina en aquell moment 721.000.000 membres (un 10% de la població mundial) i va analitzar el conjunt d'amics en comú. Els resultats van mostrar que el 99,6% de parells d’usuraris van estar connectats per 5 graus de separació.

Les xarxes socials, con Linkedin, son un clar exponent de com utilitzar aquest poder per arribar a interconectar-nos.
 
El coworking també utilitza aquest poder, per multiplicar la nostra efectivitat a través dels nostres contactes.

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.